Loading...

Szimpózium a Fuzzy Alapú Mérnöki Rendszerekről 2023
2023. június 6.

Konferencia felhívás

A Magyar Fuzzy Társaság, a Fuzzy Rendszerek Tudományos Műhely és az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kara konferenciát hirdet Szimpózium a Fuzzy Alapú Mérnöki Rendszerekről (SzaFARi 2023) címmel.

A fuzzy alapú rendszerek méltán népszerűek a mérnöki feladatok megoldásában, hiszen képesek intelligens rendszert létrehozva hatékony megoldást nyújtanak komplex, illetve optimalizálási problémák esetén. Képesek nehezen számszerűsíthető adatokkal dolgozni és kezelni az adatokban, valamint a kiértékelésben rejlő bizonytalanságot, pontatlanságot, szubjektivitást. A szimpózium célja alkalmat adni a hallgatók fuzzy következtetési rendszerekhez kapcsolódó projektmunkáinak bemutatására. A megvalósított feladatok sokfélesége lehetőséget ad a fuzzy megközelítés mélyebb megismerésére, sokszínűségének bemutatására.

A konferenciára benyújtott cikkek a Bánki Közlemények különszámaként jelennek meg.

Az idei rendezvény különlegessége, hogy Neumann János születésének 120, a Magyar Fuzzy Társaság megalakulásának pedig 25. évfordulóját ünnepeljük. Ennek tiszteletére ünnepi megnyitóval készülünk és az eseményt egy pneumobil bemutatóval zárjuk.

Témakörök

Az alábbiakban a tervezett témakörök listája szerepel. A lista nem teljes, egyéb témajavaslat is elfogadható, amennyiben a fuzzy rendszerekhez kapcsolódó mérnöki rendszerrel foglalkozik


Biztonságtechnika
Pneumatika
Minőségbiztosítás
Képfeldolgozás
Informatikai biztonság
Orvosi diagnosztika