Download filezillafor windows
Mechatronika és Járműtechnikai Intézet Tel.: (06-1)-666-5322, ill. (06-1)-666-5468

Publikációs tevékenység


Az intézet publikációs tevékenysége három fő területre tagozódik. Az egyik közvetlenül az oktatáshoz kapcsolódik, melynek keretében az új ismeretek megfogalmazását és közvetítését valósítjuk meg a hallgatók számára. Az elmúlt években elsősorban a változó tantervekhez igazodóan készültek jegyzetek például a gépjárművek üzemanyag-ellátása, felépítése, a mechatronika, a digitálistechnika, a logisztika tárgyköreiben.

A második fő területet az képezi, amikor oktatóink fejlesztési és kutatási eredményeikről számolnak be hazai és nemzetközi tudományos konferenciákon. Ez a tevékenység a tanszék méretéhez és lehetőségéhez képest jónak mondható, hiszen évente tízre tehető az ilyen publikációk száma.

A jelentősebb szakmai összegzések fóruma a szakfolyóiratokban történő publikálás, az elmúlt időszakban a Főiskola, illetve az intézet szervezésében több célszámban számoltunk be oktatási és kutatási munkáinkról. Ezek a lehetőségek folyamatos jelenlétünket biztosítják a különféle szakmai területeken működő műhelyek számára.

A fentiekben leírtakhoz kapcsolódik az oktatók nemzetközi és hazai szakmai egyesületekben (pl. IEEE, GTE, NJSZT, Logisztikai Egyesület, szakmai kamarák stb.) végzett munkája is.

A részletes publikációs lista a dolgozók egyéni adatainál látható.